Bain & Company is een top strategy consultancy firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid is Bain & Company actief betrokken bij verschillende duurzame activiteiten. Binnen kantoor is er een special ‘Green Team’ die zich focust op een duurzame werkomgeving, enkele voorbeelden zijn het verduurzamen van ons eigen kantoor, het faciliteren van het gebruik van green taxi’s voor onze medewerkers en het reduceren van papiergebruik. Daarnaast doen wij pro-bono projecten voor non-profit organisaties waarbij wij hen op strategisch gebied verder helpen. Niet alleen helpen wij grote non-profit organisaties maar ook kleine startups die niet de middelen hebben om gevestigde consultants in te schakelen.
Meer informatie over duurzaamheid bij Bain vind je op: http://www.socialimpactatbain.com.

Opleiding & ontwikkeling

Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start een intensieve 1-weekse training met je startersgroep waarin je alle basics leert die je nodig hebt voor je eerste case. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Na ~2 maanden krijg je een 10-daagse global training  in de VS. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen – bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA of andere internationale mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategiespecialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken – studenten van alle WO studie-achtergronden kunnen solliciteren voor een startersfunctie.

Oriëntatiemogelijkheden

Campus events & business courses
Gedurende het hele jaar organiseert Bain & Company Amsterdam veel campus events – zowel op universiteiten als op kantoor. Mocht je daarnaast op de hoogte willen blijven van alle Bain events, kan je onze websiteInstagram of Facebookpagina bezoeken.

Stagemogelijkheden
Naast campus events en business courses kan je ook een beter beeld van strategie consulting/Bain krijgen door stage te lopen. Een stage bij Bain duurt 10 weken. Gedurende de stage draai je mee als volwaardig consultant met een Bain team; je zult tijdens je stage het takenpakket krijgen van onze startersfunctie (Associate Consultant). Wij adviseren om op één van onze startmomenten te beginnen (Januari, Maart, Juni, September en November), maar zijn hierin flexibel.

Startmomenten
Je kunt gedurende het hele jaar solliciteren voor Associate Consultant, onze startersfunctie. Er zijn vijf startmomenten: Januari, Maart, Juni, September en November. Wij adviseren om ongeveer drie tot vier maanden voordat je wilt starten, aan het sollicitatieproces te beginnen.