Bain & Company is een top strategy consultancy firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Vestiging hoofdkantoor:                      Boston

Aantal werknemers Nederland:            130

Aantal werknemers wereldwijd:           5000

Aantal starters WO per jaar:                 15

Aantal stageplaatsen per jaar:              10

Bain Amsterdam

Het Amsterdam kantoor is een dynamisch en internationaal kantoor met een duidelijke lokale binding. Wij zijn sinds de oprichting in 1998 sterk gegroeid en blijven dat doen. Bovendien zijn we één van de best presterende kantoren op het gebied van training en persoonlijke en professionele ontwikkeling. De werksfeer is open, informeel en direct.

Opleiding & ontwikkeling

Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start gedurende twee weken een training in de VS. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA of andere internationale mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategiespecialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken.

Oriëntatiemogelijkheden

Bain biedt verschillende mogelijkheden om kennis te maken met strategy consultancy en onze werknemers. Tijdens onze business courses (Bain Leadership Days, Bain Strategy Academy & Bain Strategy Challenge) ervaar je op een intensieve manier hoe het is om in teamverband een case op te lossen en die vervolgens te presenteren aan de klant. Daarnaast organiseren wij veel events samen met studie- en studentenverenigingen. De beste manier om Bain te leren kennen is door middel van een 10 weekse stage, waarin je meedraait als volwaardig consultant met een Bain team.