The Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten.

De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en de top van het bedrijfsleven. BCG is de meest succesvol groeiende strategie consultant van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Kennismaken met BCG

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt dan als Visiting Associate (VA) ongeveer drie maanden mee aan een case. Daarnaast hebben we een drietal business courses. Onze tweedaagse Strategy Marathon in Amsterdam is een bijzondere kans om jouw visie in de praktijk te brengen. De Strategy Marathon is gebaseerd op een wereldfusie waar BCG aan heeft meegewerkt. In onze vijfdaagse World Food Programme Business Course in Rome denk je na over strategische oplossingen voor het wereld honger probleem. De vijfdaagse Business Course ‘A taste of strategy’ in een chateau bij Parijs is in samenwerking met INSEAD. Je denkt hier na over de overname van een wijnhuis. Wil jij je potentieel ontdekken? Schrijf je dan in voor ons Visiting Associate Programma, onze Strategy Marathon, de World Food Programme Business Course of de ‘A taste of strategy’ Business Course.

Starten bij BCG

Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. Zij verrichten naast de analyses waarop wij onze aanbevelingen aan de klant baseren ook interviews, marktonderzoeken en strategische verkenningen. Ze dragen daarnaast als volwaardige teamleden bij aan de strategische discussie binnen een project. Om de persoonlijke ontwikkeling van associates te stimuleren zorgt BCG naast het uitgebreide (internationale) trainingsprogramma dat zij verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo kunnen associates snel een breed inzicht ontwikkelen in essentiële ondernemingsvraagstukken.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen en gestructureerd en logisch denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is. Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan?