McKinsey & Company is ‘s werelds grootste strategie consulting bureau. Al meer dan 80 jaar helpen wij onze cliënten met het bereiken van substantiële, vernieuwende en blijvende verbeteringen in hun organisaties. Verbeteringen die leiden tot grotere winstgevendheid, maar ook tot nieuwe producten en diensten, innovaties, nieuwe methoden van werken en kansrijke samenwerkingsverbanden. Van de senior partners tot de nieuwste consultant werken wij samen met onze cliënten om het potentieel van een bedrijf te realiseren.

Werken bij McKinsey betekent dat je voortdurend wordt uitgedaagd om je ambitie te volgen en zo je eigen carriëre te vormen. We willen het beste in mensen naar boven halen om het beste resultaat te behalen voor onze cliënten. Vandaar de vraag: van welke uitdaging wil jij je ambitie maken?

Wat hebben wij je te bieden?

We werken op projectbasis, meestal op locatie bij de cliënt. In teamverband analyseren we de complexe vraagstukken die de cliënt opgelost wil zien. Een team bestaat uit drie tot vier consultants. Dit team wordt vaak aangevuld met een aantal medewerkers van de cliënt. Als net afgestudeerde begin je bij ons als Fellow. Je wordt direct op een project gezet: je wordt ingezet in een team en krijgt een deel van het vraagstuk ‘op je bord’. Samen met je teamgenoten bedenk je hoe je het probleem gaat aanpakken, welke informatie je daarvoor nodig hebt, en hoe je die kunt omvormen tot relevante gegevens.

Bij McKinsey heb je impact: ons werk is erop gericht de prestaties van onze cliënten doorslaggevend en blijvend te verbeteren. Wij zullen je voortdurend aanmoedigen en ondersteunen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling; je zult veel kennis en ervaring opdoen tijdens het werken aan projecten, maar ook veel leren van trainingen en persoonlijke begeleiding. We bieden je verder een breed scala aan mogelijkheden die de bouwstenen van je verdere loopbaan zullen vormen. Zo heb je de mogelijkheid om na twee jaar een éénjarige MBA-opleiding volgen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken uitzonderlijk talent. Dat betekent dat de eisen hoog zijn, maar ook dat we geen ‘standaardvorm’ kennen waar je in zou moeten passen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, maakt het niet veel uit wat voor ervaring je meebrengt. Bij McKinsey tref je een rijk geschakeerd palet van achtergronden aan, zoals natuurkundigen, juristen, scheikundigen, artsen en ingenieurs, maar natuurlijk ook meer ‘voor de hand liggende’, zoals bedrijfskundigen of economen. Je kunt bij ons beginnen als je net bent afgestudeerd, maar ook als je 3 tot 6 jaar succesvolle werkervaring bij een toonaangevende onderneming of organisatie.