Rotterdam Consulting Club (RCC) is een organisatie opgericht in 2014 en wordt gerund door studenten en alumni van de Rotterdam School of Management. Ons doel is om studenten voor te bereiden op een carrière in consulting door het aanbieden van een breed scala aan evenementen. We startten deze reis, net als de meeste start-ups, in de kelder. We begonnen te denken aan onze toekomstige loopbaan na het voltooien van onze laatste tentamens en besefte dat we nog niet voldoende waren voorbereid voor een baan binnen consulting. Er moest iets veranderd worden. Net als wij, wisten we dat er veel andere studenten zijn die graag de belangrijkste vaardigheden willen leren die nodig zijn om een carrière in de strategie consulting te starten. Dit is de bestaansreden van de RCC; om les te geven, te verbinden en studenten voorbereiden om dat doel van het starten van een carrière in consulting te bereiken.

Om dat doel te bereiken organiseert de RCC diverse evenementen gedurende het jaar. Ze leren studenten de ins en outs van het doen van interviews, ze organiseren trainingen en werken samen met een internationale organisaties. Door middel van workshops en presentaties van de adviesbureaus kunnen studenten meer te weten komen over hoe de dagelijkse taken van een consultant eruit zien. Onlangs hebben studenten een consultancy project afgerond, waarbij ze een presentatie met veel nieuwe ideeën voor een start-up hebben opgeleverd. Soft skills sessies maken de cirkel rond om studenten volledig voor te bereiden op de start van hun loopbaan als consultant.

Rotterdam Consulting Club werkt met een lidmaatschap programma. Ambitieuze studenten worden geselecteerd aan het begin van het jaar. Dit lidmaatschap biedt het volledige pakket van trainingen en sociale evenementen. Mensen die de deadline gemist hebben kunnen nog steeds deelnemen aan events, aangezien deze vaak een beperkte aantal open plekken heeft voor niet-leden.