Bain & Company

Bain & Company

Bain & Company is een top strategie consulting firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Opleiding & ontwikkeling

Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start een intensieve 1-weekse training met je startersgroep waarin je alle basics leert die je nodig hebt voor je eerste case. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Na ~2 maanden krijg je een 10-daagse global training. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen – bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA of andere (internationale) mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategiespecialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken – studenten van alle WO studie-achtergronden kunnen solliciteren voor een startersfunctie.

Oriëntatiemogelijkheden:

  • Campus events & business courses

Gedurende het hele jaar organiseert Bain & Company Amsterdam veel campus events – zowel op universiteiten als op kantoor. Daarnaast organiseren we enkele keren per jaar een meerdaagse business course. Op onze website kun je hier meer informatie over vinden.

  • Stagemogelijkheden

Naast campus events en business courses kan je ook een beter beeld van strategie consulting/Bain krijgen door stage te lopen. Een stage bij Bain duurt 8-10 weken. Gedurende de stage draai je mee als volwaardig consultant met een Bain team; je zult tijdens je stage het takenpakket krijgen van onze startersfunctie (Associate Consultant). Wij adviseren om op één van onze startmomenten te beginnen (Januari, Maart, Juni, September en November), maar zijn hierin flexibel.

Startmomenten

Je kunt gedurende het hele jaar solliciteren voor Associate Consultant, onze startersfunctie. Er zijn vijf startmomenten: Januari, Maart, Juni, September en November. Wij adviseren om ongeveer vier tot zes maanden voordat je wilt starten, aan het sollicitatieproces te beginnen.

Boston Consulting Group

Boston Consulting Group 

Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. Dit advies is baanbrekend en bedrijfsspecifiek.

De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en staan aan de top van het bedrijfsleven. BCG is het snelst groeiende strategisch advieskantoor van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Het maximale uit jezelf halen

De kwaliteit van onze mensen bepaalt de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgt BCG voor een optimaal klimaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer verantwoordelijkheid gaat bij ons altijd gepaard met toenemende kennis en vaardigheden. Als je aan een nieuw project begint vergt dat altijd meer vaardigheden en kennis van je dan het vorige. ‘Learning on the job’ levert de belangrijkste leermomenten op. BCG zorgt ervoor dat de projecten en teams waarin je werkt samen een optimale leercurve vormen. Daartoe werk je in verschillende soorten projecten, in uiteenlopende industrieën, in uiteenlopende landen en met diverse collega’s en deskundigen.

Verder kent BCG een uitgebreid trainingsprogramma voor alle niveaus. Er is een standaard trainingsprogramma die bij de betreffende positie hoort. Daarnaast is er ruimte voor individuele trainingen. Om je persoonlijke ontwikkeling goed te monitoren evalueer je na afloop van iedere case met de projectleider jouw bijdrage aan het project. De feedback in de evaluaties is opbouwend en gericht op verdere persoonlijke ontwikkeling.

Oriëntatie mogelijkheden

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt als Intern ongeveer drie maanden mee aan een case. Als intern ben je onderdeel van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen! Je wordt hierbij intensief begeleid en krijgt na afloop van je stage uitgebreide feedback.

Wanneer je bent afgestudeerd kan je solliciteren voor onze startersfunctie Associate. Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. BCG zorgt dat associates verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo ontwikkel je snel een breed inzicht in essentiële ondernemingsvraagstukken. Gedurende het hele jaar kan je solliciteren en iedere eerste dag van de maand starten met jouw nieuwe baan!

BCG biedt daarnaast het hele jaar door de mogelijkheid kennis met ons te maken. We maken graag met jullie kennis bij BCG is in Town,on campus, tijdens onze inhousedagen, masterclass of meerdaagse Business Courses naar het buitenland!

Elk jaar organiseren in november we een vijfdaagse Business Course naar Berlijn en in mei een vijfdaagse Business Course naar Rome. Dit is de World Food Programma (WFP) Business Course, waar je na gaat denken over strategische oplossingen voor het wereldhonger probleem.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen en gestructureerd en logisch denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is. Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan?

Kearney

                   

Kearney

Make it count.

Kearney is een wereldwijd opererende Strategy Consultant, met kantoren in meer dan 39 landen. Sinds 1926 helpen we vooraanstaande organisaties, zoals meer dan driekwart van de Fortune Global 500 en de meest invloedrijke overheids- en non-profitorganisaties, bij het nemen van de beste strategische beslissingen.

Bij Kearney werken we altijd samen met onze klanten – om impact te maken op zowel de korte, als de lange termijn. Samen creëren we draagvlak voor een besluit. Dit is wat ieder van ons binnen Kearney drijft, want de kracht van een uitmuntende analyse groeit, wanneer iedereen hem in een organisatie omarmt.

Be Brave. Drive Change

Bij Kearney maak je deel uit van een internationaal team van hoogopgeleide collega’s. Stuk voor stuk mensen die weten waar ze voor staan en altijd nieuwsgierig zijn naar hoe ze zich kunnen ontwikkelen. Vanaf je allereerste dag word je aangemoedigd om impact te maken. Als jij het kunt dromen, mag je het bij ons waarmaken!

Onze consultants

Wat ons uniek maakt zijn de mensen die bij ons werken. Kenmerkend zijn de no-nonsense mentaliteit en de voorkeur voor diversiteit, het pragmatisme waarmee we problemen oplossen en de gedrevenheid om het beste resultaat neer te zetten.

Blijf je ontwikkelen     

Hoe daag ik mezelf uit om al mijn talent te ontwikkelen? Deze vraag staat bij Kearney centraal en is de leidraad voor een intensieve persoonlijke en professionele ontwikkeling die je samen met je mentor en HR vormgeeft. Wij bieden je een stimulerende werkomgeving, een hechte teamstructuur en alle expertise die we de afgelopen 90 jaar hebben verzameld om tastbare kennis en vaardigheden op te doen.

Je kunt direct deelnemen aan het internationale trainingsprogramma dat speciaal voor ons is ontwikkeld door de London School of Economics. Ook zijn er het hele jaar door speciale trainingen om je consulting skills verder te ontwikkelen. Tijdens de projecten krijg je begeleiding van de projectmanager, een coach én een mentor. Ook een MBA of secondment horen bij de mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

Voor meer informatie, bezoek https://www.nl.kearney.com/

McKinsey & Company

McKinsey & Company       

McKinsey & Company is een internationaal management consulting kantoor. Bij McKinsey
bedenk je manieren om grote veranderingen mogelijk te maken. Voor bedrijven,
overheidsinstellingen en non-profits. Je houdt je bezig met de overgang naar duurzame
technologieën, economische transities, overnames, de toekomst van het onderwijs,
gezondheidszorg of de financiële sector. Maar ook met alle andere thema’s waar je als adviseur
over geraadpleegd wordt.

Wie zoeken we?

Wij zoeken exceptionele talent, ongeacht studieachtergrond. Onze consultants komen uit alle
richtingen, van geschiedenis tot natuurkunde, van bouwkunde tot politicologie.
Succesvolle kandidaten onderscheiden zich doordat zij uitstekende studieresultaten koppelen
aan een breed ontwikkelde persoonlijkheid. Het zijn teamspelers met een uitzonderlijk
probleemoplossend vermogen en de drive om resultaten neer te zetten.

Doe het samen

Welke uitdaging je ook tegenkomt, je staat er nooit alleen voor. Vanaf dag één ben je
volwaardig lid van een team van bijzondere collega’s. Ons kantoor kent een cultuur van elkaar
vooruithelpen en coachen. Groei is meer dan het aanleren van kennis en vaardigheden. Je kunt
daarom je werk zo indelen dat er ruimte blijft voor de mensen en interesses die voor jou
belangrijk zijn.

Hoe kan je McKinsey leren kennen?

Wij organiseren veel campus events, inhouse events en onze grote Business Courses. Kijk op
https://www.mckinsey.com/nl/careers/upcoming-events om hier meer over te leren.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om bij McKinsey & Company stage te lopen. Tijdens je
stage kan je als Fellow Intern mee te lopen met een project en samen met een team van
consultants werken.

OC&C Strategy Consultants

OC&C Strategy Consultants

Ons team van 45 consultants legt zich puur en alleen toe op strategieadvies en beantwoordt daarmee de meest complexe vragen op het gebied van bedrijf-, overname- en portfoliostrategie. Vanuit het Groothandelsgebouw in Rotterdam adviseren wij cliënten in een veelvoud aan sectoren, van participatiemaatschappijen tot bedrijven in detailhandel, dienstverlening, technologie en logistiek. Samenwerking met de andere 17 OC&C-kantoren wereldwijd wordt vaak gezocht om de meest interessante cliënten te bedienen en consultants de beste leerervaring te bieden.

OC&C kenmerkt zich door een open, eerlijke en directe cultuur binnen het kleinschalige karakter van ons kantoor. Bij ons krijg je verantwoordelijkheid vanaf dag 1; niet alleen in het projectwerk maar ook om onze firma verder te bouwen. Wij zijn de challengers in de strategiemarkt, waardoor we innovatief moeten zijn, een ondernemende insteek van onze medewerkers verwachten en ons focussen op het bieden van de meest passende leeromgeving voor strategisch talent.

Wie zoeken wij?

Talent, toewijding en enthousiasme zijn belangrijker dan wat voor studie je hebt gedaan. Belangrijke trefwoorden zijn: superieure analytische vaardigheden, sterke nieuwsgierigheid, ondernemend, gedreven, volwassen, no-nonsense-mentaliteit. Je moet in teams willen werken en hebt een positief-kritische houding. Je onderscheidt je als toptalent dat door je bijzondere achtergrond op een unieke manier naar vraagstukken kan kijken.

Carrièremogelijkheden

Een carrière binnen OC&C Strategy Consultants is geënt op continue groei als strategieconsultant en als persoon. Je start als Associate Consultant met het leren van het vak en het vinden van je plek in een internationale firma. De carrièrestappen daarna brengen je uiteindelijk naar de rol als Partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zul je merken dat je wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt. Je wordt ondersteund door continue feedback, specifieke (internationale) trainingen, hulpvaardige collega’s en uitwisselingen met onze cliënten of zusterkantoren.

Kennismakingsmogelijkheden

Voor je daadwerkelijk bij ons komt solliciteren, is het goed om een beeld te vormen van het werk bij OC&C en voornamelijk haar mensen. OC&C organiseert zelf regelmatig eendaagse Strategy Courses waar je je voor kunt aanmelden. Voor veel andere inhousedagen kun je je opgeven via je studie- of studentenvereniging. Kijk voor alle kennismakingsmogelijkheden op de website.

Vacatures

Wij zijn doorlopend op zoek naar afgestudeerden voor een vaste positie als Associate Consultant. Zit je in of begin je bijna aan je masteropleiding, dan kunnen we een plek bieden als Associate Intern of Research Intern. Meer informatie vind je op onze website.

Contactgegevens

Maartje ten Cate (recruiter)

+316 296 683 64

rotterdam.recruitment@occstrategy.com

www.occstrategy.com/nl

Oliver Wyman

About Oliver Wyman

Oliver Wyman is a global leader in management consulting with offices in 70+ cities in nearly 30 countries. We combine deep industry knowledge with specialized expertise in strategy, operations, risk management and organization transformation. Our 6000+ colleague’s help clients optimize their business, improve their operations and risk profile and accelerate their organizational performance to seize the most attractive opportunities.

The Amsterdam Office

The Amsterdam office of Oliver Wyman was established in 2013 and has grown to a size of 70+ consultants. In this international space, with its exciting start-up vibe, we’re all contributing in our own way to the company’s development and growth. We pay special attention to personal connections and making everyone feel included.

Our office includes people from many different backgrounds, and, through our international staffing model, our consultants work at top corporate, public and non-profit clients in Europe and globally.

Who Are We Looking For?

We recruit from backgrounds as diverse as the problems that we solve. We look for initiative, intuition and creativity with a strong background in problem solving and analytics. Successful candidates will combine intellectual curiosity and self-confidence with entrepreneurship and a desire to contribute fully to shaping the firm’s future. Join us if you are excited by unfamiliar challenges and at ease working across cultures.

Immediate Impact, Continuous Challenge

As part of our global, entrepreneurial team, you’ll do meaningful work from day one. We’re looking for individuals who challenge the norm, and constantly strive to build something new for the firm and the world around us.

Chart Your Course; We Support The Journey

At Oliver Wyman, there’s no “one size fits all.” We hire exceptional people and help them thrive through a built-in support network, flexible career paths, extensive training curriculums, and no artificial barriers to advancement.

Join Us An Intern

Internships at Oliver Wyman Amsterdam provide a true taste of life as a consultant and unique preparation for a full-time role. You’ll be staffed on projects and treated like full team members with responsibility for a distinct piece of work. Coaching and feedback is provided throughout your time with us.

Join Us As Entry Level Consultant

Consultants get broad client exposure to strategic and operational challenges across diverse industries, developing specialized content expertise along the way. Our focus on undergraduate hiring means we have designed innovative training & development, mentoring, and flexible work programs around you as a future leader.

How To Apply?

In Amsterdam, we recruit for interns and entry level consultants throughout the year. Go to oliverwyman.com/nl/careers/apply for more information.

Roland Berger

Roland Berger

Roland Berger is het enige strategie-adviesbureau van Europese oorsprong met een sterke internationale aanwezigheid. Als onafhankelijk bureau dat uitsluitend eigendom is van onze partners, hebben wij 51 kantoren met een aanwezigheid in alle belangrijke markten. Onze 3.000 medewerkers worden gekenmerkt door een unieke combinatie van analytisch denken en een empathische instelling. Gedreven door onze waarden van ondernemersgeest, uitmuntendheid en empathie zijn wij ervan overtuigd dat het bedrijfsleven en de samenleving behoefte hebben aan een nieuw, duurzaam paradigma dat zich richt op de hele waardecreatiecyclus. Door te werken in interdisciplinaire teams in alle relevante sectoren en bedrijfsfuncties, biedt Roland Berger wereldwijd de beste expertise om de grote uitdagingen van onze tijd nu en in de toekomst met succes aan te gaan.

Het meest ondernemende strategiehuis

Roland Berger helpt ondernemers de economie van de 21e eeuw vorm te geven. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van snelle en stabiele groei, betere marges en een grotere ondernemingswaarde. Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen onze klanten. Wij maken hun uitdagingen tot de onze en leveren altijd een implementeerbaar resultaat. Dat zie je terug in onze waarden: ondernemerschap, empathie en excellentie. Daarmee creëren we waarde op een duurzame en meetbare wijze.

Onze mensen

Ondernemerschap is een attitude. Goede management consultants zijn meer dan slimme analisten en strategen. Zij overtuigen op inhoud, creativiteit en persoonlijkheid. De ervaringsachtergronden bij Roland Berger zijn divers en de cultuur van het Nederlandse kantoor staat bekend als jong, energiek, collegiaal, ondernemend, professioneel en scherp.

De kandidaat

Roland Berger zoekt academici met sterke analytische vaardigheden, affiniteit met strategy consulting, ondernemerszin en een klik met ons kantoor. Een specifieke studie is niet van belang, diversiteit binnen ons kantoor wel. Heb je een universitaire opleiding (bijna) afgerond met uitstekende resultaten en daarnaast noemenswaardige nevenactiviteiten vervuld? En bovenal, heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om ons kantoor in Amsterdam verder te laten groeien? Dan zien wij je graag langskomen!

Strategy&

Strategy&

Strategy& is a global strategy consulting business uniquely positioned to help deliver your best future: one that is built on differentiation from the inside out and tailored exactly to you. As a part of PwC, every day we’re building the winning systems that are at the heart of growth. We combine our powerful foresight with this tangible know-how, technology, and scale to help you create a better, more transformative strategy from day one. As the only at-scale strategy business that’s part of a global professional services network, we embed our strategy capabilities with frontline teams across PwC to show you where you need to go, the choices you’ll need to make to get there, and how to get it right. The result is an authentic strategy process powerful enough to capture possibility, while pragmatic enough to ensure effective delivery. It’s the strategy that gets an organization through the changes of today and drives results that redefine tomorrow. It’s the strategy that turns vision into reality. It’s strategy, made real.

Work

Strategy& can offer you a career with diverse and challenging assignments, engaging colleagues, unmatched opportunities for professional growth and achievement, and the satisfaction that comes from helping clients solve their most critical issues. With a focus on premium work with c-suite clients, you’ll get to change the way the world thinks about strategy and how it’s done. Join us and you’ll drive essential advantage for our clients. By defining and delivering complex, high-level change, you’ll help clients build capability-based strategies so they can power ahead in fiercely competitive markets all over the world.

These are strategies built to last – strategies that anticipate changes in the global marketplace, challenge assumptions and generate bold, inventive, yet practical solutions. As you develop them, in partnership with our clients, you’ll also be developing invaluable core consulting skills along with expertise in an industries and functions that you’re passionate about.

Life 

When you join Strategy&, you join a global team with a proud heritage of pioneering ideas and thought leadership. You’ll work on challenging, varied assignments. Our culture will encourage you to speak up and challenge conventional thinking, and our environment will offer you structured mentorship tailored to your professional development. You’ll become part of a community of exceptional professionals and learn and grow with people dedicated to helping you succeed.

Of course, a rewarding life involves more than work. Our flexible work arrangements, professional development sessions, and other programs will encourage you to balance your professional and personal commitments. Many of our employees choose to volunteer some of their free time to their favorite philanthropic organizations, doing their part to make their communities and the world a better place.

Job opportunities 

  • Internship
  • Associate position

Contact 

Visit our Career page:

http://www.strategyand.pwc.com/nl/home/careers/

Ask us your questions:

recruitment.amsterdam@strategyand.pwc.com