Bain & Company

Bain & Company is een top strategy consultancy firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid is Bain & Company actief betrokken bij verschillende duurzame activiteiten. Binnen kantoor is er een special ‘Green Team’ die zich focust op een duurzame werkomgeving, enkele voorbeelden zijn het verduurzamen van ons eigen kantoor, het faciliteren van het gebruik van green taxi’s voor onze medewerkers en het reduceren van papiergebruik. Daarnaast doen wij pro-bono projecten voor non-profit organisaties waarbij wij hen op strategisch gebied verder helpen. Niet alleen helpen wij grote non-profit organisaties maar ook kleine startups die niet de middelen hebben om gevestigde consultants in te schakelen.
Meer informatie over duurzaamheid bij Bain vind je op: http://www.socialimpactatbain.com.

Opleiding & ontwikkeling

Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start een intensieve 1-weekse training met je startersgroep waarin je alle basics leert die je nodig hebt voor je eerste case. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Na ~2 maanden krijg je een 10-daagse global training  in de VS. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen – bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA of andere internationale mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategiespecialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken – studenten van alle WO studie-achtergronden kunnen solliciteren voor een startersfunctie.

Oriëntatiemogelijkheden

Campus events & business courses
Gedurende het hele jaar organiseert Bain & Company Amsterdam veel campus events – zowel op universiteiten als op kantoor. Mocht je daarnaast op de hoogte willen blijven van alle Bain events, kan je onze websiteInstagram of Facebookpagina bezoeken.

Stagemogelijkheden
Naast campus events en business courses kan je ook een beter beeld van strategie consulting/Bain krijgen door stage te lopen. Een stage bij Bain duurt 10 weken. Gedurende de stage draai je mee als volwaardig consultant met een Bain team; je zult tijdens je stage het takenpakket krijgen van onze startersfunctie (Associate Consultant). Wij adviseren om op één van onze startmomenten te beginnen (Januari, Maart, Juni, September en November), maar zijn hierin flexibel.

Startmomenten
Je kunt gedurende het hele jaar solliciteren voor Associate Consultant, onze startersfunctie. Er zijn vijf startmomenten: Januari, Maart, Juni, September en November. Wij adviseren om ongeveer drie tot vier maanden voordat je wilt starten, aan het sollicitatieproces te beginnen.

 

Boston Consulting Group

Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. Dit advies is baanbrekend en bedrijfsspecifiek.

De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en staan aan de top van het bedrijfsleven. BCG is het snelst groeiende strategisch advieskantoor van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Het maximale uit jezelf halen

De kwaliteit van onze mensen bepaalt de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgt BCG voor een optimaal klimaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer verantwoordelijkheid gaat bij ons altijd gepaard met toenemende kennis en vaardigheden. Als je aan een nieuw project begint vergt dat altijd meer vaardigheden en kennis van je dan het vorige. ‘Learning on the job’ levert de belangrijkste leermomenten op. BCG zorgt ervoor dat de projecten en teams waarin je werkt samen een optimale leercurve vormen. Daartoe werk je in verschillende soorten projecten, in uiteenlopende industrieën, in uiteenlopende landen en met diverse collega’s en deskundigen.

Verder kent BCG een uitgebreid trainingsprogramma voor alle niveaus. Er is een standaard trainingsprogramma die bij de betreffende positie hoort. Daarnaast is er ruimte voor individuele trainingen. Om je persoonlijke ontwikkeling goed te monitoren evalueer je na afloop van iedere case met de projectleider jouw bijdrage aan het project. De feedback in de evaluaties is opbouwend en gericht op verdere persoonlijke ontwikkeling.

Oriëntatie mogelijkheden

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt als Intern ongeveer drie maanden mee aan een case. Als intern ben je onderdeel van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen! Je wordt hierbij intensief begeleid en krijgt na afloop van je stage uitgebreide feedback.

Wanneer je bent afgestudeerd kan je solliciteren voor onze startersfunctie Associate. Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. BCG zorgt dat associates verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo ontwikkel je snel een breed inzicht in essentiële ondernemingsvraagstukken. Gedurende het hele jaar kan je solliciteren en iedere eerste dag van de maand starten met jouw nieuwe baan!

BCG biedt daarnaast het hele jaar door de mogelijkheid kennis met ons te maken. We maken graag met jullie kennis bij BCG is in Town,on campus, tijdens onze inhousedagen, masterclass of meerdaagse Business Courses naar het buitenland!

Elk jaar organiseren in november we een vijfdaagse Business Course naar Berlijn en in mei een vijfdaagse Business Course naar Rome. Dit is de World Food Programma (WFP) Business Course, waar je na gaat denken over strategische oplossingen voor het wereldhonger probleem.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen en gestructureerd en logisch denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is. Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan?

EY-Parthenon

EY-Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van Parthenon Group en EY. De wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels meer dan 35 kantoren in 22 landen waar meer dan 1600 professionals werkzaam zijn.

EY-Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure.
EY-Parthenon BeNe stond voorheen bekend als OC&C Strategy Consultants.

Het werk in de praktijk

Het werk van een consultant is afwisselend en brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende opdrachten in allerlei sectoren. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het project waarop je werkt, maar variëren van het analyseren van cliënt- of marktgegevens en het maken van modelanalyses tot het afnemen van interviews. De bevindingen analyseer je met je team om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. Het werken in teams maakt dat je voortdurend van elkaar leert.

Onze teams zitten graag op locatie bij de cliënt. Zo werken we echt met de cliënt samen en komen tot een werkelijk gedragen advies. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor om ook elkaar niet uit het oog te verliezen en ervaringen te delen.

Carrièremogelijkheden

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als Associate met het leren van het vak. Als je dat machtig bent word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je Manager en uiteindelijk wellicht Associate Partner of Partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zal je merken dat je continu wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt. Om deze ervaring al vroeg op te kunnen doen bieden wij naast vaste rollen ook stagemogelijkheden.

Wie zoeken wij

Talent, toewijding en enthousiasme zijn belangrijker dan wat voor studie je hebt gedaan. Belangrijke trefwoorden zijn: superieure analytische vaardigheden, sterke nieuwsgierigheid, ondernemend, gedreven, volwassen, no-nonsense-mentaliteit. Je moet in teams willen werken en hebt een positief-kritische houding. Technische studenten, (bedrijfs) economen en econometristen met een brede maatschappelijke interesse blijken vaak aan dit profiel te voldoen.

Kennismakingsmogelijkheden

Voor je daadwerkelijk bij ons komt solliciteren is het goed om alvast een beeld te vormen van het werk bij EY-Parthenon en vooral ook de mensen. EY-Parthenon organiseert regelmatig een Strategy Course of andere inhousedagen waarvoor je je kunt opgeven. Kijk voor alle andere kennismakingsmogelijkheden op onze website.

Kearney

Make it count.

Kearney is één van de vier wereldwijd opererende Strategy Consultants en heeft een leidende positie op het vlak waar strategie en operations elkaar raken. Sinds 1926 helpen we onze opdrachtgevers met ingrijpende transformaties van binnenuit. Van analyse tot strategie en implementatie.

Kearney heeft 56 kantoren in 39 landen en in totaal meer dan 3600 medewerkers. Het Nederlandse kantoor werd in 1980 geopend in Amsterdam. Hier werken op dit moment 75 consultants.

Voor meer informatie, bezoek https://www.nl.kearney.com/

Be Brave. Drive Change.

Bij Kearney maak je deel uit van een internationaal team van hoogopgeleide collega’s. Stuk voor stuk mensen die weten waar ze voor staan en altijd nieuwsgierig zijn naar hoe ze zich kunnen ontwikkelen. Vanaf je allereerste dag word je aangemoedigd om impact te maken. Als jij het kunt dromen, mag je het bij ons waarmaken!

Blijf je ontwikkelen

Je kunt direct deelnemen aan het internationale trainingsprogramma dat speciaal voor ons is ontwikkeld door de London School of Economics. Ook zijn er het hele jaar door speciale trainingen om je consulting skills verder te ontwikkelen. Tijdens de projecten krijg je begeleiding van de projectmanager, een coach én een mentor. Ook een MBA of secondment horen bij de mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

Meer weten? Ga naar https://www.nl.kearney.com/working-here

McKinsey & Company

McKinsey & Company is ‘s werelds grootste strategie consulting bureau. Al meer dan 80 jaar helpen wij onze cliënten met het bereiken van substantiële, vernieuwende en blijvende verbeteringen in hun organisaties. Verbeteringen die leiden tot grotere winstgevendheid, maar ook tot nieuwe producten en diensten, innovaties, nieuwe methoden van werken en kansrijke samenwerkingsverbanden. Van de senior partners tot de nieuwste consultant werken wij samen met onze cliënten om het potentieel van een bedrijf te realiseren.

Werken bij McKinsey betekent dat je voortdurend wordt uitgedaagd om je ambitie te volgen en zo je eigen carriëre te vormen. We willen het beste in mensen naar boven halen om het beste resultaat te behalen voor onze cliënten. Vandaar de vraag: van welke uitdaging wil jij je ambitie maken?

Wat hebben wij je te bieden?

We werken op projectbasis, meestal op locatie bij de cliënt. In teamverband analyseren we de complexe vraagstukken die de cliënt opgelost wil zien. Een team bestaat uit drie tot vier consultants. Dit team wordt vaak aangevuld met een aantal medewerkers van de cliënt. Als net afgestudeerde begin je bij ons als Fellow. Je wordt direct op een project gezet: je wordt ingezet in een team en krijgt een deel van het vraagstuk ‘op je bord’. Samen met je teamgenoten bedenk je hoe je het probleem gaat aanpakken, welke informatie je daarvoor nodig hebt, en hoe je die kunt omvormen tot relevante gegevens.

Bij McKinsey heb je impact: ons werk is erop gericht de prestaties van onze cliënten doorslaggevend en blijvend te verbeteren. Wij zullen je voortdurend aanmoedigen en ondersteunen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling; je zult veel kennis en ervaring opdoen tijdens het werken aan projecten, maar ook veel leren van trainingen en persoonlijke begeleiding. We bieden je verder een breed scala aan mogelijkheden die de bouwstenen van je verdere loopbaan zullen vormen. Zo heb je de mogelijkheid om na twee jaar een éénjarige MBA-opleiding volgen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken uitzonderlijk talent. Dat betekent dat de eisen hoog zijn, maar ook dat we geen ‘standaardvorm’ kennen waar je in zou moeten passen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, maakt het niet veel uit wat voor ervaring je meebrengt. Bij McKinsey tref je een rijk geschakeerd palet van achtergronden aan, zoals natuurkundigen, juristen, scheikundigen, artsen en ingenieurs, maar natuurlijk ook meer ‘voor de hand liggende’, zoals bedrijfskundigen of economen. Je kunt bij ons beginnen als je net bent afgestudeerd, maar ook als je 3 tot 6 jaar succesvolle werkervaring bij een toonaangevende onderneming of organisatie.

Roland Berger

Roland Berger is een internationaal strategisch adviesbureau met circa 2.400 medewerkers in 50 kantoren verspreid over 34 landen. In Europa behoort de firma tot de top 3 van strategieadviseurs en wereldwijd tot de top 5. Roland Berger werd in 1967 in München opgericht en heeft sinds 2002 een Nederlandse vestiging in Amsterdam met op dit moment 100 medewerkers.

Het meest ondernemende strategiehuis

Roland Berger helpt ondernemers de economie van de 21e eeuw vorm te geven. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van snelle en stabiele groei, betere marges en een grotere ondernemingswaarde. Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen onze klanten. Wij maken hun uitdagingen tot de onze en leveren altijd een implementeerbaar resultaat. Dat zie je terug in onze waarden: ondernemerschap, empathie en excellentie. Daarmee creëren we waarde op een duurzame en meetbare wijze.

Onze mensen

Ondernemerschap is een attitude. Goede management consultants zijn meer dan slimme analisten en strategen. Zij overtuigen op inhoud, creativiteit en persoonlijkheid. De ervaringsachtergronden bij Roland Berger zijn divers en de cultuur van het Nederlandse kantoor staat bekend als jong, energiek, collegiaal, ondernemend, professioneel en scherp.

De kandidaat

Roland Berger zoekt academici met sterke analytische vaardigheden, aff initeit met strategy consulting, ondernemerszin en een klik met ons kantoor. Een specifi eke studie is niet van belang, diversiteit binnen ons kantoor wel. Heb je een universitaire opleiding (bijna) afgerond met uitstekende resultaten en daarnaast noemenswaardige nevenactiviteiten vervuld? En bovenal, heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om ons kantoor in Amsterdam verder te laten groeien? Dan zien wij je graag langskomen!

Strategy&

Met trots introduceren wij Strategy& – een nieuwe speler binnen de strategie consulting industrie. De consulting industrie is aan het veranderen. Onze cliënten willen een pragmatische strategie die zich eenvoudig laat omzetten in acties en hen helpt om in sterk concurrerende, wereldwijde markten leidend te zijn. Wij combineren het beste strategische en operationele denken en helpen zo onze cliënten onderscheidende kwaliteiten te ontwikkelen die nodig zijn om hun concurrenten te overtreffen.

Voorheen waren wij Booz & Company. Nu zijn wij onderdeel van het wereldwijde PwC-netwerk en vormen wij dé combinatie voor ’s werelds toonaangevende bedrijven en instellingen om met hen winnende strategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Voortbouwend op een eeuw ervaring binnen de strategie consulting industrie, zijn we nu, samen met PwC, gericht op het transformeren van de toekomst van de consulting industrie. We hopen dit samen met jou te doen.

Start een uitdagende carrière bij Strategy& en werk samen met ons aan het veranderen van de manier waarop de wereld denkt over strategie consulting en bouw met ons aan ’s werelds meest vooraanstaande ‘strategy-through-execution’ firma.

Wij hebben meer dan 200 partners en 3000 professionals in 57 kantoren wereldwijd die zich gezamenlijk inzetten voor onze clienten. Onze professionals zijn experts en beschikken over unieke inzichten en grondige industrie- en functionele kennis waardoor we daadwerkelijke impact tot stand kunnen brengen.

Carrière

Bij Strategy& kun je je snel professioneel ontwikkelen. Wij passen ons carrièremodel aan om ervoor te zorgen dat onze talentvolle medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en doorgroeien.

Als pas afgestudeerd academicus begin je bij ons als consultant. Je bouwt in korte tijd veel kennis op over allerlei bedrijven en industrieën in een internationale werkomgeving. Je werkt in verschillende projectteams en je volgt cursussen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast maak je kennis met alle aspecten van onze organisatie. En voordat je toe bent aan de functie van Associate, je volgende carrièrestap, bestaat er de mogelijkheid om – geheel door Strategy& gefinancierd – een MBA opleiding te volgen aan een door jou gekozen business school in Europa of de VS.

Naast consultant posities voor afgestudeerden, bieden wij ook een uitgebreid stage programma aan. Als stagiair maak je deel uit van een Strategy& projectteam en draai je daarin mee als een volwaardig consultant. Dit is een ideale manier om Strategy& en het type werk dat wij doen goed te leren kennen.