Bain & Company

                             

Bain & Company is een top strategie consulting firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Opleiding & ontwikkeling

Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start een intensieve 1-weekse training met je startersgroep waarin je alle basics leert die je nodig hebt voor je eerste case. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Na ~2 maanden krijg je een 10-daagse global training. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen – bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA of andere (internationale) mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategiespecialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken – studenten van alle WO studie-achtergronden kunnen solliciteren voor een startersfunctie.

Oriëntatiemogelijkheden:
  • Campus events & business courses

Gedurende het hele jaar organiseert Bain & Company Amsterdam veel campus events – zowel op universiteiten als op kantoor. Daarnaast organiseren we enkele keren per jaar een meerdaagse business course. Op onze website kun je hier meer informatie over vinden.

  • Stagemogelijkheden

Naast campus events en business courses kan je ook een beter beeld van strategie consulting/Bain krijgen door stage te lopen. Een stage bij Bain duurt 8-10 weken. Gedurende de stage draai je mee als volwaardig consultant met een Bain team; je zult tijdens je stage het takenpakket krijgen van onze startersfunctie (Associate Consultant). Wij adviseren om op één van onze startmomenten te beginnen (Januari, Maart, Juni, September en November), maar zijn hierin flexibel.

Startmomenten

Je kunt gedurende het hele jaar solliciteren voor Associate Consultant, onze startersfunctie. Er zijn vijf startmomenten: Januari, Maart, Juni, September en November. Wij adviseren om ongeveer vier tot zes maanden voordat je wilt starten, aan het sollicitatieproces te beginnen.

Boston Consulting Group

                           

Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. Dit advies is baanbrekend en bedrijfsspecifiek.

De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en staan aan de top van het bedrijfsleven. BCG is het snelst groeiende strategisch advieskantoor van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Het maximale uit jezelf halen

De kwaliteit van onze mensen bepaalt de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgt BCG voor een optimaal klimaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer verantwoordelijkheid gaat bij ons altijd gepaard met toenemende kennis en vaardigheden. Als je aan een nieuw project begint vergt dat altijd meer vaardigheden en kennis van je dan het vorige. ‘Learning on the job’ levert de belangrijkste leermomenten op. BCG zorgt ervoor dat de projecten en teams waarin je werkt samen een optimale leercurve vormen. Daartoe werk je in verschillende soorten projecten, in uiteenlopende industrieën, in uiteenlopende landen en met diverse collega’s en deskundigen.

Verder kent BCG een uitgebreid trainingsprogramma voor alle niveaus. Er is een standaard trainingsprogramma die bij de betreffende positie hoort. Daarnaast is er ruimte voor individuele trainingen. Om je persoonlijke ontwikkeling goed te monitoren evalueer je na afloop van iedere case met de projectleider jouw bijdrage aan het project. De feedback in de evaluaties is opbouwend en gericht op verdere persoonlijke ontwikkeling.

Oriëntatie mogelijkheden

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt als Intern ongeveer drie maanden mee aan een case. Als intern ben je onderdeel van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen! Je wordt hierbij intensief begeleid en krijgt na afloop van je stage uitgebreide feedback.

Wanneer je bent afgestudeerd kan je solliciteren voor onze startersfunctie Associate. Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. BCG zorgt dat associates verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo ontwikkel je snel een breed inzicht in essentiële ondernemingsvraagstukken. Gedurende het hele jaar kan je solliciteren en iedere eerste dag van de maand starten met jouw nieuwe baan!

BCG biedt daarnaast het hele jaar door de mogelijkheid kennis met ons te maken. We maken graag met jullie kennis bij BCG is in Town,on campus, tijdens onze inhousedagen, masterclass of meerdaagse Business Courses naar het buitenland!

Elk jaar organiseren in november we een vijfdaagse Business Course naar Berlijn en in mei een vijfdaagse Business Course naar Rome. Dit is de World Food Programma (WFP) Business Course, waar je na gaat denken over strategische oplossingen voor het wereldhonger probleem.

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen en gestructureerd en logisch denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is. Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan?

EY-Parthenon

                           

EY-Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van Parthenon Group en EY. De wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels meer dan 35 kantoren in 22 landen waar meer dan 1600 professionals werkzaam zijn.

EY-Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure.
EY-Parthenon BeNe stond voorheen bekend als OC&C Strategy Consultants.

Het werk in de praktijk

Het werk van een consultant is afwisselend en brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende opdrachten in allerlei sectoren. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het project waarop je werkt, maar variëren van het analyseren van cliënt- of marktgegevens en het maken van modelanalyses tot het afnemen van interviews. De bevindingen analyseer je met je team om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. Het werken in teams maakt dat je voortdurend van elkaar leert.

Onze teams zitten graag op locatie bij de cliënt. Zo werken we echt met de cliënt samen en komen tot een werkelijk gedragen advies. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor om ook elkaar niet uit het oog te verliezen en ervaringen te delen.

Carrièremogelijkheden

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als Associate met het leren van het vak. Als je dat machtig bent word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je Manager en uiteindelijk wellicht Associate Partner of Partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zal je merken dat je continu wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt. Om deze ervaring al vroeg op te kunnen doen bieden wij naast vaste rollen ook stagemogelijkheden.

Wie zoeken wij

Talent, toewijding en enthousiasme zijn belangrijker dan wat voor studie je hebt gedaan. Belangrijke trefwoorden zijn: superieure analytische vaardigheden, sterke nieuwsgierigheid, ondernemend, gedreven, volwassen, no-nonsense-mentaliteit. Je moet in teams willen werken en hebt een positief-kritische houding. Technische studenten, (bedrijfs) economen en econometristen met een brede maatschappelijke interesse blijken vaak aan dit profiel te voldoen.

Kennismakingsmogelijkheden

Voor je daadwerkelijk bij ons komt solliciteren is het goed om alvast een beeld te vormen van het werk bij EY-Parthenon en vooral ook de mensen. EY-Parthenon organiseert regelmatig een Strategy Course of andere inhousedagen waarvoor je je kunt opgeven. Kijk voor alle andere kennismakingsmogelijkheden op onze website.

Roland Berger

Roland Berger is een internationaal strategisch adviesbureau met circa 2.400 medewerkers in 52 kantoren verspreid over 35 landen. In Europa behoort de firma tot de top 3 van strategieadviseurs en wereldwijd tot de top 5. Roland Berger werd in 1967 in München opgericht en heeft sinds 2002 een Nederlandse vestiging in Amsterdam met op dit moment 120 medewerkers.

Het meest ondernemende strategiehuis

Roland Berger helpt ondernemers de economie van de 21e eeuw vorm te geven. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van snelle en stabiele groei, betere marges en een grotere ondernemingswaarde. Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen onze klanten. Wij maken hun uitdagingen tot de onze en leveren altijd een implementeerbaar resultaat. Dat zie je terug in onze waarden: ondernemerschap, empathie en excellentie. Daarmee creëren we waarde op een duurzame en meetbare wijze.

Onze mensen

Ondernemerschap is een attitude. Goede management consultants zijn meer dan slimme analisten en strategen. Zij overtuigen op inhoud, creativiteit en persoonlijkheid. De ervaringsachtergronden bij Roland Berger zijn divers en de cultuur van het Nederlandse kantoor staat bekend als jong, energiek, collegiaal, ondernemend, professioneel en scherp.

De kandidaat

Roland Berger zoekt academici met sterke analytische vaardigheden, affiniteit met strategy consulting, ondernemerszin en een klik met ons kantoor. Een specifieke studie is niet van belang, diversiteit binnen ons kantoor wel. Heb je een universitaire opleiding (bijna) afgerond met uitstekende resultaten en daarnaast noemenswaardige nevenactiviteiten vervuld? En bovenal, heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om ons kantoor in Amsterdam verder te laten groeien? Dan zien wij je graag langskomen!

Strategy&

                         

Met trots introduceren wij Strategy& – een nieuwe speler binnen de strategie consulting industrie. De consulting industrie is aan het veranderen. Onze cliënten willen een pragmatische strategie die zich eenvoudig laat omzetten in acties en hen helpt om in sterk concurrerende, wereldwijde markten leidend te zijn. Wij combineren het beste strategische en operationele denken en helpen zo onze cliënten onderscheidende kwaliteiten te ontwikkelen die nodig zijn om hun concurrenten te overtreffen.

Voorheen waren wij Booz & Company. Nu zijn wij onderdeel van het wereldwijde PwC-netwerk en vormen wij dé combinatie voor ’s werelds toonaangevende bedrijven en instellingen om met hen winnende strategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Voortbouwend op een eeuw ervaring binnen de strategie consulting industrie, zijn we nu, samen met PwC, gericht op het transformeren van de toekomst van de consulting industrie. We hopen dit samen met jou te doen.

Start een uitdagende carrière bij Strategy& en werk samen met ons aan het veranderen van de manier waarop de wereld denkt over strategie consulting en bouw met ons aan ’s werelds meest vooraanstaande ‘strategy-through-execution’ firma.

Wij hebben meer dan 200 partners en 3000 professionals in 57 kantoren wereldwijd die zich gezamenlijk inzetten voor onze clienten. Onze professionals zijn experts en beschikken over unieke inzichten en grondige industrie- en functionele kennis waardoor we daadwerkelijke impact tot stand kunnen brengen.

Carrière

Bij Strategy& kun je je snel professioneel ontwikkelen. Wij passen ons carrièremodel aan om ervoor te zorgen dat onze talentvolle medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en doorgroeien.

Als pas afgestudeerd academicus begin je bij ons als consultant. Je bouwt in korte tijd veel kennis op over allerlei bedrijven en industrieën in een internationale werkomgeving. Je werkt in verschillende projectteams en je volgt cursussen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast maak je kennis met alle aspecten van onze organisatie. En voordat je toe bent aan de functie van Associate, je volgende carrièrestap, bestaat er de mogelijkheid om – geheel door Strategy& gefinancierd – een MBA opleiding te volgen aan een door jou gekozen business school in Europa of de VS.

Naast consultant posities voor afgestudeerden, bieden wij ook een uitgebreid stage programma aan. Als stagiair maak je deel uit van een Strategy& projectteam en draai je daarin mee als een volwaardig consultant. Dit is een ideale manier om Strategy& en het type werk dat wij doen goed te leren kennen.

Oliver Wyman

                       

About Oliver Wyman

Oliver Wyman is a global leader in management consulting with offices in 60+ cities in nearly 30 countries. We combine deep industry knowledge with specialized expertise in strategy, operations, risk management and organization transformation. Our 5000+ colleague’s help clients optimize their business, improve their operations and risk profile and accelerate their organizational performance to seize the most attractive opportunities.

The Amsterdam Office

The Amsterdam office of Oliver Wyman was established in 2013 and has grown to a size of 40+ consultants. In this international space, with its exciting start-up vibe, we’re all contributing in our own way to the company’s development and growth. We pay special attention to personal connections and making everyone feel included.

Our office includes people from many different backgrounds, and, through our international staffing model, our consultants work at top corporate, public and non-profit clients in Europe and globally.

Who Are We Looking For?

We recruit from backgrounds as diverse as the problems that we solve. We look for initiative, intuition and creativity with a strong background in problem solving and analytics. Successful candidates will combine intellectual curiosity and self-confidence with entrepreneurship and a desire to contribute fully to shaping the firm’s future. Join us if you are excited by unfamiliar challenges and at ease working across cultures.

Immediate Impact, Continuous Challenge

As part of our global, entrepreneurial team, you’ll do meaningful work from day one. We’re looking for individuals who challenge the norm, and constantly strive to build something new for the firm and the world around us.

Chart Your Course; We Support The Journey

At Oliver Wyman, there’s no “one size fits all.” We hire exceptional people and help them thrive through a built-in support network, flexible career paths, extensive training curriculums, and no artificial barriers to advancement.

Join Us An Intern

Internships at Oliver Wyman Amsterdam provide a true taste of life as a consultant and unique preparation for a full-time role. You’ll be staffed on projects and treated like full team members with responsibility for a distinct piece of work. Coaching and feedback is provided throughout your time with us.

Join Us As Entry Level Consultant

Consultants get broad client exposure to strategic and operational challenges across diverse industries, developing specialized content expertise along the way. Our focus on undergraduate hiring means we have designed innovative training & development, mentoring, and flexible work programs around you as a future leader.

How To Apply?

In Amsterdam, we recruit for interns and entry level consultants throughout the year. Go to oliverwyman.com/nl/careers/apply for more information.