Consultancy.nl

Over Consultancy.nl

Consultancy.nl is hét platform voor de consultancybranche. De website presenteert dagelijks het laatste nieuws en trends in de branche, volgt de ontwikkelingen en publicaties van adviesbureaus over 60+ sectoren en vakgebieden en biedt een overzicht van carrièremogelijkheden voor starters / professionals die geïnteresseerd zijn om te werken in consultancy (vacatures, traineeships en stages) of als consultant in het bedrijfsleven. Daarnaast biedt Consultancy.nl bedrijfsprofielen van adviesbureaus, toont het een overzicht van relevante evenementen en geeft de site uitgebreid inzicht in branche- en marktinformatie.

Het platform trekt meer dan 1.7 miljoen bezoekers per jaar en wordt bezocht door professionals werkzaam in het adviesvak (consultants / interne adviseurs), studenten, werkzoekenden en potentiële opdrachtgevers van bureaus.

Voor studenten die het consultancyvak in willen biedt Consultancy.nl:

  • uitgebreide bedrijfsprofielen van meer dan 100 adviesbureaus actief in de top van de markt
  • een overzicht van alle inhousedagen, business courses en campus events
  • vacatures voor starters, young professionals en een overzicht van traineeshipprogramma’s
  • marktinformatie over de branche en alles over een carrière in consulting, van CV tips tot salaris en work-life balance

Consultancy.nl is sinds 2011 partner van Consultancy Castle.

Voor meer informatie, zie https://www.consultancy.nl/

Young Advisory Group

Over Young Advisory Group

Young Advisory Group (YAG) is een strategisch adviesbureau, volledig gerund door gedreven academische studenten. De consultants van YAG zijn bevlogen en beschikken over een frisse blik die je van jonge studenten mag verwachten. Sinds 2011 geven ze strategisch advies aan ondernemingen van elk formaat: van MKB’s tot multinationals. Met scherpe, data-gedreven analyses en een vernieuwende en creatieve kijk leggen ze de basis voor gefundeerde strategische keuzes.

Amsterdam, Eindhoven/Tilburg, Groningen, Utrecht en Rotterdam/Delft

De afgelopen jaren is YAG snel gegroeid met vijf vestigingen in zeven steden en meer dan 250 afgeronde projecten. De locaties van ons vestigingen garanderen een brede poule van topstudenten met verschillende studieachtergronden, waardoor bij het oplossen van bedrijfsvraagstukken een frisse blik wordt aangevuld door complementaire en multidisciplinaire kwaliteiten.
Al consultants van YAG worden begeleid door het vaste trainingspartners; Roland Berger, Berenschot, BCGen McKinsey & Company. Daarnaast volgen de consultants maandelijks variërende trainingen gericht op consultancy vaardigheden van onze vaste trainingspartners maar ook andere consultancy kantoren. YAG onderscheidt zich van andere student-consultants door de opzet en de platte structuur van de organisatie. Consultants van YAG werken niet alleen aan uiteenlopende uitdagingen, maar runnen daarnaast gezamenlijk de onderneming. De consultants zijn zodoende allemaal mede-eigenaar.

Voor meer informatie, zie https://youngadvisorygroup.nl/en/

Rotterdam Consulting Club

Over Rotterdam Consulting Club

Rotterdam Consulting Club (RCC) is een organisatie opgericht in 2014 en wordt gerund door studenten en alumni van de Rotterdam School of Management. Ons doel is om studenten voor te bereiden op een carrière in consulting door het aanbieden van een breed scala aan evenementen. We startten deze reis, net als de meeste start-ups, in de kelder. We begonnen te denken aan onze toekomstige loopbaan na het voltooien van onze laatste tentamens en besefte dat we nog niet voldoende waren voorbereid voor een baan binnen consulting. Er moest iets veranderd worden. Net als wij, wisten we dat er veel andere studenten zijn die graag de belangrijkste vaardigheden willen leren die nodig zijn om een carrière in de strategie consulting te starten. Dit is de bestaansreden van de RCC; om les te geven, te verbinden en studenten voorbereiden om dat doel van het starten van een carrière in consulting te bereiken.

Om dat doel te bereiken organiseert de RCC diverse evenementen gedurende het jaar. Ze leren studenten de ins en outs van het doen van interviews, ze organiseren trainingen en werken samen met een internationale organisaties. Door middel van workshops en presentaties van de adviesbureaus kunnen studenten meer te weten komen over hoe de dagelijkse taken van een consultant eruit zien. Onlangs hebben studenten een consultancy project afgerond, waarbij ze een presentatie met veel nieuwe ideeën voor een start-up hebben opgeleverd. Soft skills sessies maken de cirkel rond om studenten volledig voor te bereiden op de start van hun loopbaan als consultant.

Rotterdam Consulting Club werkt met een lidmaatschap programma. Ambitieuze studenten worden geselecteerd aan het begin van het jaar. Dit lidmaatschap biedt het volledige pakket van trainingen en sociale evenementen. Mensen die de deadline gemist hebben kunnen nog steeds deelnemen aan events, aangezien deze vaak een beperkte aantal open plekken heeft voor niet-leden.

Voor meer informatie, zie https://consultingclub.nl/

Women's Business Network

Over Women’s business Network

Het Women’s Business Network (WBN) is een studievereniging die een carrière- en persoonlijk ontwikkelingsplatform biedt voor ambitieuze vrouwelijke studenten en afgestudeerden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vereniging is opgericht als antwoord op de groeiende vraag naar diversiteit binnen het bedrijfsleven. Hun doel is om een platform te worden waar we jonge getalenteerde vrouwelijke studenten en afgestudeerden in contact kunnen brengen met de juiste bedrijven, mentoren en alumni.

Ze willen jonge vrouwen in staat stellen om succesvolle leiders te worden in de zakenwereld. Via WBN kunnen leden hun carrièrerichting vinden, hun professionele netwerk en vaardigheden ontwikkelen en hun eerste stap zetten in het lanceren van hun carrière. Om dit mogelijk te maken richten ze zich op drie belangrijke ontwikkelingsgebieden voor hun leden: opleiding, vaardigheden en netwerken. Ze streven ernaar om met elk evenement waarde toe te voegen aan ten minste één van deze drie gebieden. Dit kunnen leiderschapsconferenties, inhousedagen, casestudy-evenementen, een mentorschapsprogramma, sociale evenementen, diverse workshops, enz. zijn.

Samen met hun zakelijke partners willen ze meer bewustzijn creëren voor het belang van genderdiversiteit en hopen ze jonge, vastberaden vrouwelijke studenten te inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn.

Voor meer informatie, zie https://wbn-eur.nl/

Female X Finance

Over Female X Finance

Female x Finance is het snelst groeiende carrièreplatform voor vrouwelijk talent met een interesse in finance. Wij geloven dat iedereen het verdient om de carrière na te streven die hij of zij wenst. We helpen je om je vaardigheden aan te scherpen, je voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en het perfecte cv te maken met behulp van ons voorbereidingsmateriaal en onze trainingssessies.

  • Een netwerk van over 5000 members die interesse hebben in finance.
  • We werken samen met meer dan 50 partners in  Private Equity, Venture Capital, Corporate Finance and Quantitative Finance.
  • 170 vrouwen geholpen aan een stage/ full-time positie.

Be part of the change. Pioneer with us. #iamfemalexfinance

Voor meer informatie, zie https://femalexfinance.com/

Integrand

Over Integrand

Stichting Integrand is een vacature bemiddelings- en carrière-evenementenbureau door en voor studenten. Dit houdt in dat we studenten gratis het gehele proces bemiddelen in allerlei vacatures zoals werkstudentschappen, stages, traineeships en startersfuncties. We organiseren zowel landelijke als lokale carrière-evenementen die aansluiten op de interessegebieden van studenten van verschillende disciplines.

Voor meer informatie, zie https://www.integrand.nl/

De Kleine Consultant

Over De Kleine Consultant

Getalenteerde studenten krijgen bij De Kleine Consultant de kans om zichzelf te ontwikkelen tot een ware strategieconsultant en ervaring op te doen die hen zal helpen bij hun verdere carrière. Om dit te bereiken krijgen zij coaching van onze partners McKinsey, Bain, BCG, Kearney, Strategy& en OC&C.

De Kleine Consultant is de eerste internationale non-profit strategieconsultant volledig gerund door studenten met een ambitieus doel: zij maken Kleine Consultants en hun klanten groot! Dit realiseren zij door een unieke win-win-win situatie: ze ontwikkelen studenten, ze helpen hun klanten en ze leren van hun partners door strategisch advies te bieden daar waar het de meeste waarde toevoegt.

De Kleine Consultant geeft waardevol en betaalbaar strategisch advies aan (non-)profit organisaties om hen zo te helpen hun ambities te verwezenlijken. Ze biedt een steile leercurve en een netwerk op professioneel en persoonlijk vlak aan studenten die zich graag willen ontwikkelen, betrokken zijn, ambitie hebben, en bovenal plezier willen maken. Kleine Consultants leren van hun partners en zij zijn voor hen een waardevolle pool van talenten om kennis mee te maken.

Organisatie

De Kleine Consultant is momenteel gevestigd in tien steden: Amsterdam, Delft, Leiden, Wageningen, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, en Londen. In iedere stad bestaan de teams van Kleine Consultants uit een verzameling enthousiaste studenten met uiteenlopende academische achtergronden en ervaringen. Naast deze diverse achtergronden, zijn de gemeenschappelijke delers een sterk analytisch vermogen, communicatief vaardig, uitblinkend in studie, creatief, sociaal ondernemend, en initiatiefrijk.

Voor meer informatie, zie https://dekleineconsultant.nl/

Solve Consulting

Over Solve Consulting

Solve Consulting is dé studenten consultancy op het gebied van social impact. Wij adviseren (sociale) ondernemingen en non-profits om deze efficiënter en effectiever te laten opereren. Door het aanbieden van kennis en ondernemerschap van jong talent streeft Solve ernaar de sociale impact van organisaties te vergroten en zo bij te dragen aan het creëren van een betere samenleving. Hierbij slaan wij een brug tussen ambitieuze maatschappelijk betrokken studenten en uiteenlopende vraagstukken van organisaties. Sociale impact maak je samen. Hoge kwaliteit, een frisse blik en creativiteit staan hierbij centraal.

Voor meer informatie, zie https://www.solve-consulting.nl/